Populaire Creemers producten

Creemers

Creemers Compressors B.V. is al meer dan 50 jaar de specialist in hoogwaardige persluchtcompressoren en randapparatuur met uitstekende prestaties. Elke dag werken we verder aan de ontwikkeling en het vervaardigen van nieuwe producten die moeten voldoen aan de hoogste eisen die passen bij de wensen en behoeften in een dynamische markt.

Lees meer

Voor elke industrie en toepassing offreert Creemers specifiek toegespitste producten die aansluiten op de behoefte van de klant. We onderscheiden ons onder andere in:

Zuigercompressoren

Grof genomen kent Creemers met uitzonderingen naar boven en naar onderen drie hoofdlijnen zuigercompressorseries: (semi)professioneel, heavy duty en hoog-industrieel. Welke lijn je kiest hangt af van de mate van gebruik en de toepassing. Over het algemeen presteert een zuigercompressor nog altijd het beste bij niet-continu gebruik en hoeft het geluidsniveau geen reden te zijn om juist geen zuigercompressor te kiezen.

De semi-professionele lijn is prima geschikt indien er een enkele keer per week met de compressor gewerkt wordt. Heavy duty daarentegen is voor intensief dagelijks gebruik en de hoog-industriële lijn wordt ingezet bij extreme omstandigheden of olievrije toepassingen.

Schroefcompressoren

Opeenvolgende schroefcompressorlijnen zorgen ervoor dat we een continue luchtstroom kunnen verzorgen vanaf 230 l/min bij 10 bar (op 2,2 kW) tot en met tienduizenden liters per minuut. Hoe zwaarder de compressor, des te geavanceerder ook de ingebouwde besturing. Compressoren vanaf 7,5 kW kunnen standaard worden uitgerust met een frequentieregelaar, die prima een fluctuerend afnamepatroon kunnen opvangen.

Ook bestaan er voor lijnen meer uitgeklede, economische, versies, waarvan de kwaliteit gelijk is aan die van haar gelijkwaardige duurdere lijnen, maar dan in een zo eenvoudig mogelijke vorm gestoken om de totale investering lager te kunnen houden.

Persluchtconditionering

Los van het feit dat oliegesmeerde compressoren veroorzaken dat de olie die koelt, smeert en afdicht ook in de perslucht terecht komt, wordt natuurlijk omgevingslucht aangezogen en gecomprimeerd. Dit houdt kort gezegd in dat je vocht en vuildeeltjes die in de lucht zitten zich concentreren in een relatief kleiner volume.

Vaak is dit vocht en deze vervuiling ongewenst, omdat het storingen kan veroorzaken in machines en gereedschappen die op perslucht draaien. Om die reden biedt Creemers een groot assortiment aan drogers, persluchtlijnfilters, condensaftappen en olie-waterscheiders om dit het hoofd te bieden.

Accessoires

Om uiteindelijk met de energievolle perslucht aan de slag te kunnen zijn er accessoires benodigd als een persluchtgereedschap, een blaaspistool, verfspuit of bandenspanningsmeter. Deze accessoires zijn los verkrijgbaar, maar ook in kant-en-klare sets. Zo hoef je bij de aankoop van een compressor niet na te denken over wat je er allemaal mee wilt en kunt doen, maar dek je je met een complete set volledig in.